Tunjevinu ocediti od viška ulja.
Mladi luk oprati i iseći na kolutiće.
Jaja i belanca dobro umutiti.
Na umereno zagrejanom ulju prodinstati mladi luk, dodati tunjevinu, začiniti i na kraju uliti umućena jaja.
Omlet pažljivo ispeći, servirati sa kriškama paradajza i poslužiti uz hleb i jogurt od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 240 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 6 g