U većem tiganju zagrejati ulje i na njemu dinstati sitno sečen praziluk.
Kad praziluk porumeni dodati sitno sečene pečurke i na kraju sitno sečen paradajz.
Kad se povrće uprži uliti dobro uzmućena jaja i belanca.
Omlet začiniti i pažljivo ispržiti.
Servirati uz raženi hleb i kiselo mleko.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 230 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g