Umutiti jaja i belanca, posoliti, pobiberiti i na umereno zagrejanom ulju pažljivo ispeći omlet.
U posebnom tiganju na ulju prodinstati sitno iseckan crni luk, celer i paprike babure, te dodati paradajz sok i kuvati dok ne proključa, a potom dodati tucanu papriku.
Omlet preliti kreolskim sosom, dekorisati ga peršunovim listom i poslužiti uz crni hleb i jogurt od obranog mleka.
Kada kupujete celer, vodite računa da koren bude čvrst, da izgleda sveže i da bude bez vidljivih oštećenja. Nemojte kupovati već nasečen celer jer u kontaktu sa vazduhom gubi vredne sastojke.
Porcija za odraslu osobu - 600 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 980 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 225 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 112.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2.5 g