U veću posudu narendati svežu šargarepu, dodati iseckanu prašku šunku, peršunov list i sitan sir, pa dobro promešati.
Zemičke preseći na polovine, premazati namazom od šargarepe i servirati na tanjir.
Uz sendviče poslužiti sok od pomorandže.
Ovaj obrok se odlikuje niskim sadržajem holesterola, ukupnih i zasićenih masnoća, pa je pogodan i za osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da vode računa o njihovom unosu.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 9.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 2 g