U blender staviti pečenu papriku, ljutu papričicu, beli luk, humus, tahini i sok od limuna. Usitniti sastojke i pripremiti namaz.
Baget iseći na kriške i kratko zapeći u gril tiganju.
Premazati namazom od humusa, poprskati maslinovim uljem, posuti seckanim peršunom i servirati.
Uz namaz poslužiti i napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 1.5 g