Paprike i crveni luk iseckati na manje komade, staviti u činiju, dodati masline, beli luk, peršunov list, maslinovo ulje i balzamiko sirće. Začiniti i promešati.
Prethodno obaren krompir iseći na kolutove, poređati na tanjir i preliti pripremljenom smesom od povrća.
Uz doručak poslužiti zemičke i sok od grejpfruta.
Balzamiko sirće, koje salatama daje vrlo specifičan ukus, je staro italijansko vinsko sirće kojem se boja, aroma i ukus bitno pojačavaju dugotrajnim odležavanjem u hrastovim buradima. Za proizvodnju ovog sirćeta se koriste najkvalitetnija vina i komine, čija se aroma usklađuje višegodišnjim vrenjem.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 520 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 5 g