U činiji pomešati sitan sir i kiselu pavlaku, preko narendati jaja i dodati sitno iseckan peršunov list.
Masu dobro promešati, premazati kriške hleba i dodati na kockice isečenu papriku.
Sendviče servirati na listove zelene salate i poslužiti uz čašu jogurta.
Krem sendviči već na početku dana obezbeđuju oko 40 % (RDA – Recommended Dietary Allowances preporučene dnevne količine) neophodnih dijetnih vlakana. Dijetna vlakna su delovi povrća, voća i žitarica, koje naši organi za varenje nisu u stanju da svare, a koja su neophodna za organizam, jer pomažu varenje i smanjuju rizik za nastanak mnogih bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 6 g