Toggle Navigation

 

Kanu sendviči

Jaja treba čuvati u frižideru, u posebno namenjenom prostoru u koji ćete ih stavljati užim krajem prema dole što sprečava isparavanje vlage iz njih. Ako želite da dobijete tvrdo kuvana jaja, stavite ih u ključalu vodu i kuvajte ih najduže deset minuta.

Plativoo
Priprema

Crni hleb iseći i na svaku krišku staviti po list zelene salate.

Na list zelene salate staviti kolutove jaja, šunku isečenu na trake, krastavce i dekorisati majonezom.

Uz doručak poslužiti sok od grejpfruta.

 

Sadržaj masti u ovom doručku je unutar preporučenih vrednosti, dok količina holesterola iznosi oko 50 % dnevno dozvoljene količine. Sve osobe koje žele da smanje količinu holesterola u obroku, mogu tokom pripreme da smanje ili izostave žumanca, koja su u ovom slučaju glavni izvor holesterola.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 415 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 1240 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 230 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 61 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 207.5 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 620 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 115 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 30.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 barena jaja
    • 4 lista zelene salate
    • 100 g praške šunke
    • 50 g majoneza light
    • 50 g kiselih krastavaca
    • 400 g crnog hleba
    • 800 ml soka od grejpfruta