Crni hleb iseći i na svaku krišku staviti po list zelene salate.
Na list zelene salate staviti kolutove jaja, šunku isečenu na trake, krastavce i dekorisati majonezom.
Uz doručak poslužiti sok od grejpfruta.
Sadržaj masti u ovom doručku je unutar preporučenih vrednosti, dok količina holesterola iznosi oko 50 % dnevno dozvoljene količine. Sve osobe koje žele da smanje količinu holesterola u obroku, mogu tokom pripreme da smanje ili izostave žumanca, koja su u ovom slučaju glavni izvor holesterola.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 1240 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 230 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 620 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2.5 g