Kobasicu i praziluk iseckati na kolutove, paradajz na kockice.
U nauljenom tiganju propržiti kobasicu i praziluk, pa dodati tofu sir i paradajz, te dinstati još 5 minuta.
Zatim posoliti i preliti razmućenim jajima.
Kajganu poslužiti uz ražani hleb i šolju jogurta.
Jaja čuvajte u frižideru u za njih predviđenom prostoru ili u posebnim posudama. Uži kraj jajeta okrenite prema dole jer će se tako sprečiti isparavanje vlage iz njega i punjenje vazduhom vrećice između ljuske i membrane.
Porcija za odraslu osobu - 615 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 989 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 225 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 307.5 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 494.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 112.5 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 6.5 g