Na zagrejanom ulju propržiti gambore.
U posudi umutiti jaja i belanca sa malo mleka, posoliti, pobiberiti i preliti preko gambora.
Peći uz stalno mešanje varjačom.
Kajganu servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb i sok od jabuke
Kombinacija više namirnica bogatih holesterolom, u ovom slučaju jaja (žumanca) i gambora, kao rezultat ima obrok u kojem je količina holesterola u jednoj porciji veća od ukupne dnevno preporučene količine. U obroku ovakvih nutritivnih karakteristika povremeno mogu uživati pre svega zdrave, fizičke aktivne osobe.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1090 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 365 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 545 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 182.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2.5 g