Zelenu salatu iseći na rezance, krompir na kocke, šunku na trake, crni luk na rezance, čeri paradajz na četvrtine, a masline na polovine.
Sve to izmešati, posoliti i pobiberiti, servirati i preliti jogurtom.
Poslužiti uz integralni hleb.
Uravnotežen obrok sa visokim sadržajem natrijuma, što može nepovoljno uticati na osobe koje imaju visok krvni pritisak. Zbog toga prilikom pripreme ovog jela treba izbegavati dodatno soljenje hrane.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1505 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 752.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 6.5 g