U činijicu staviti senf, šećer, deo ulja, balzamiko sirće i promešati.
Ostatak ulja zagrejati u tiganju, dodati kozice, začiniti i kratko propržiti.
U činiju staviti zelenu salatu isečenu na rezance, dodati rukolu i promešati.
Salate servirati na tanjir, preko poređati žuti čeri paradajz presečen na polovine i kozice i preliti pripremljenim dresingom.
Uz doručak poslužiti kifle i sok od grejpfruta.
Svežu rukolu možete čuvati u frižideru na temperaturi od 4-8°C, u dobro pokrivenoj posudi par dana ali je najbolje pripremiti je odmah jer stajanjem čak i na hladnom mestu gubi velike količine dragocenog C vitamina.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 815 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 407.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 5 g