Haringu ocediti od viška ulja i sjediniti sa sitno isečenim prazilukom, belim lukom, crvenim pasuljem i kiselim krastavcima.
Promešati salatu i servirati na listove zelene salate i dekorisati kriškama limuna.
Uz doručak posllužiti krišku integralnog hleba i čašu soka od paradajza.
Crveni pasulj, kao i ostale mahunarke, bogat je rastvorljivim i nerastvorljivim vlaknima. šolja kuvanog pasulja obezbediće gotovo polovinu dnevnih potreba u vlaknima. Rastvorljiva vlakna formiraju želatinoznu supstancu koja oblaže unutrašnjost creva i ima sposobnost vezivanja šećera i žučnih soli, čime doprinosi smanjenju nivoa šećera i holesterola u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 650 g
Energetska vrednost porcije - 680 kcal
Natrijum - 2100 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 93 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 19 g
Porcija za odraslu osobu - 325 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 1050 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 24.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 46.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 9.5 g