Na zagrejanom ulju propržiti režnjeve slanine.
Lepinje preseći na pola i namazati kiselom pavlakom.
Na donju polovinu poređati pečenu slaninu, posuti rendanim ementalerom, staviti list zelene salate i kolutove paradajza.
Preklopiti drugom polovinom, servirati na tanjir i poslužiti uz sok od grejpfruta.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 885 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 442.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 2 g