Na maslinovom ulju zagrejati ajvar, dodati umućena jaja i pržiti uz stalno mešanje varjačom.
Crni hleb iseći na kriške i premazati ih pripremljenim ajvarom.
Posuti sitno iseckanim peršunom i poslužiti uz jogurt.
Izbalansiran obrok, bogat vlaknima sa uravnoteženim odnosom belančevina, masti i ugljenih hidrata. Osobe sa poremećajem masnoća u krvi jaje mogu da zamene belancem i na taj način smanje ukupnu količinu holesterola u obroku.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 1770 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 885 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 52.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3.5 g