Toggle Navigation

 

Moskva šnit

Torta za sva vremena!!!!

Plativoo
Priprema

Kora: Belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer, mlevene oraha i brašno. Peći u podmazanom plehu, 3 kore svaku ponaosob i prohladiti ih.

Fil: Na pari skuvati žumanaca sa šećerom, dodati mleko sa umućenim brašnom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se ohladi sastaviti sa 250 g margarina koji ste umutili sa šećerom u prahu. U tako sastavljanu masu dodati i umućenu slatku pavlaku. Sve lepo umešati.

Filovanje: Kora pa deo fila i preko fila oceđene višnje, dosta poredjati, pa preko višanja posuti seckan prepečen lešnik i preko toga još malo fila. Zatim ide druga kora pa deo fila i preko fila ide ocedjen i na kockice iseckan ananas iz konzerve i preko ananasa seckan prepečen lešnik pa još malo fila. Zatim ide treća kora pa fil a preko fila stavimo pomešan ananas i višnje i malo fila preko pa seckani lešnik.Onda preko svega celu tortu isfilovati sa umućenom slatkom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

slatkasam

Sastojci

    • 15 belanaca
    • 21 kašika šećera
    • 24 kašike mlevenih oraha
    • 3 kašike brašna
    • 15 žumanaca
    • 15 kašika šećera
    • 2 šoljice mleka
    • 250 g margarina
    • 1 kašika brašna
    • 2 kesice vanilin šećera
    • 1 slatka kisela pavlaka
    • 1 konzerva ananasa
    • 1 kg višanja
    • 200 g prepečenog lešnika
    • 4 slatke pavlake