Toggle Navigation

 

Kapri torta

Lagana poslastica za tople dane. U sezoni svežih jagoda, možete je obogatiti istim.

Plativoo
Priprema

Umutiti belanca, dodati šećer, žumanca, orahe pomešane sa brašnom i ispeći koru. Od 1l soka odvojiti pola čaše za umakanje piškota. Od preostalog soka uzeti malo i razmutiti puding, a ostatak staviti da provri, pa zakuvati razmućeni puding. Pri kraju kuvanja dodati 1/4 margarina. U toku kuvanja stalno mešati. Ostaviti da se ohladi i povremeno promešati. Posebno umutiti 1 margarin sa 1 kašikom šećera u prahu.Dodati ohladjen puding i sve zajedno lepo umutiti. Koru staviti na poslužavnik, preko nje polovinu fila, pa šlag. Preko šlaga redjati piškote umočene u sok od jagode. Staviti drugu polovinu fila pa šlag, i okolo nafilovati šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

pahuljica

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika mlevenih oraha
    • 2 kašike brašna
    • 4 pudinga od jagode
    • 1 ceo + 1/4 margarina
    • 400 g šlaga
    • 1 kašika šećera u prahu