Toggle Navigation

 

Šnicle u kiselkastom sosu

recept jednostavan za pripremu

Plativoo
Priprema

šnicle izlupati, usoliti, pa ispržiti kratko na maslacu. Premazati ih nakon prženja sa jedne strane senfom. Krastavce sitno iseckati, posoliti, pobiberiti i zaliti sa 1 dl vode. Dodati pavlaku, pomešanu sa brašnom, pa kratko prokuvati. Preliti meso sosom i posuti rendanim kačkavaljem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 400 g svinjskih šnicli
    • 50 g maslaca
    • 1 kašicica senfa
    • so
    • 3 kisela krastavca
    • 2 dl kisele pavlake
    • 1 kašika oštrog brašna
    • 100 g kačkavalja
    • biber