Brokoli kratko obariti, tikvice iseći uzdužno i kratko sotirati na zagrejanom puteru.
Skuvati bešamel sos.
U vatrostalnu tepsiju ređati: bešamel, testo, bešamel, tikvice i brokoli, parmezan, malo gorgonzole i mocarele, testo, bešamel i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše.
Na kraju lazanje preliti preostalim bešamelom, posuti parmezanom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 73 mg
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 684 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 342 mg
Vlakna - 2 g