Neoguljene jabuke iseći na kockice, staviti u činiju i preliti sokom od limuna.
Stabljike celera iseći na kockice i dodati u činiju sa jabukama.
Zelenu salatu iscepkati i dodati u činiju.
Koren celera iseći na štapiće i dodati u činiju. Na kraju dodati oceđenu tunjevinu, krupno iseckane orahe i promešati sve sastojke.
U činijici pomešati kiselu pavlaku, majonez i senf, promešati i napraviti preliv.
Salatu servirati na tanjir, preliti dresingom, dekorisati kriškama jabuke i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 71 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 305 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 35.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 16.5 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 152.5 mg
Vlakna - 1 g