Svinjski file iseći na medaljone, posoliti, pobiberiti, premazati senfom, samo gornju stranu, i ostaviti u frižider da odstoje oko 2 sata.
Sušene vrganje potopiti u malo bujona i ostaviti 10-ak minuta. Šampinjone iseći na četvrtine.
Medaljone staviti u brašno, samo donju stranu, odnosno onu stranu koja nije premazana senfom, i peći na zagrejanom ulju. Dodati šampinjone i vrganje sa bujonom i kuvati na tihoj vatri dok tečnost ne ispari.
Na kraju u medaljone dodati puter, isključiti grejno telo i ostaviti da se rastopi.
Za to vreme skuvati palentu u preostalom bujonu.
Servirati medaljone sa vrganjima uz prilog od palente i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 37 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 115 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 406 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 203 mg
Vlakna - 1.5 g