Prodinstati crni luk isečen na kocke, dodati usitnjen paradajz, pirinač, boraniju, so, biber i kockice krompira. Promešati masu, posuti lovorom i staviti u đuveč činiju. Preliti umućenim jajetom i mlekom. Zapeći u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200* C.
Lovor je jedan od najčešće korišćenih začina u kuhinji. Koristi se suv, kao dodatak supama, marinadama, sosovima, nadevima, paštetama i prilikom pripreme različitih jela od ribe. Njegova aroma se poveća ako se list precepi i onda doda u jelo.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 680 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 4.5 g