Piletinu iseći na kockice i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Papriku, tikvice i beli luk iseći na manje kockice, dodati u tiganj, pobiberiti i začiniti dodatkom za jelo. Dodati boraniju, kratko propržiti, preliti vodom i dinstati još par minuta. Posuti mlevenom crvenom paprikom, dodati brašno razmućeno u vodi, kečap, kiselu pavlaku i soja sos. Dobro promešati i kuvati 10 minuta. Na sredinu tanjira servirati bareni pirinač a okolo sipati ragu sa piletinom.
Uvek kada ste u mogućnosti umesto smrznute ili konzervirane upotrebite mladu svežu boraniju. Prilikom kupovine treba obratiti pažnju da mahune budu čvrste, glatke, bez mrlja, a kada se prelome treba da se pojavi sok. Zrno ne sme biti veće od zrna pšenice.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 1220 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1.5 g