U kipućoj slanoj vodi skuvati rezance. Gotove rezance ocediti, dodati sir i predthodno obareni prokelj.
Sve lagano sjediniti i sipati u odgovarajuću posudu.
Posebno umutiti jaja, dodati jogurt, začiniti, preliti rezance i zapeći u rerni 20 minuta na 220*C.
Pre serviranja jelo posuti seckanim peršunom.
Obrok bez mesa sa niskim sadržajem masti, obiluje visokovrednim belančevinama.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 111 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2.5 g