Špagete skuvati u slanoj kipućoj vodi.
Za to vreme na umereno zagrejanom ulju dinstati praziluk koji smo isekli na štapiće. Kada praziluk porumeni dodati papriku isečenu na rezance. Dinstati 3-4 minuta pa naliti paradajz sokom, začiniti i dodati sitno sečen beli luk.
U posebnom tiganju propržiti tanko sečene listiće mesnate slanine.
Skuvane i oceđene špagete sipati u tanjir, preliti sosom od paprika i po vrhu poređati pržene listiće slanine.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 81 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 6 g
Šećer - 30 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 40.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g
Šećer - 15 g