Pomešati dodatak za jelo, so i crvenu mlevenu papriku, promešati i uvaljati batake sa svih strana. Batake poređati u nauljenu tepsiju, dodati ruzmarin i beli luk i peći 30-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Na preostaloj polovini ulja prodinstati iseckan crni luk, dodati šargarepu, med, začiniti i naliti bujonom. Kada bujon skoro ispari dodati brašno, izmešati i prokuvati još par minuta. Servirati batake na tanjir uz prilog od slatke šargarepe i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 980 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 104 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 5.5 g