Propržiti kratko biftek na zagrejanom ulju. Na puteru propržiti brašno, dodati marinirani ren, naliti bujonom, začiniti i uz neprekidno mešanje skuvati sos. U tepsiju poređati cvetove brokolija i bifteke. Preliti sosom od rena i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Servirati jelo na tanjir i poslužita uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3.5 g