Skuvati makarone i ocediti. Cvetove brokolija bariti 3 minuta u kipućoj vodi. Izmešati makarone, sir i brokoli, pa prebaciti u tepsiju premazanu uljem. Umutiti jaja, jogurt i so i preliti makarone, pa zapeći u
rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Kada je brokoli skuvan, cvetovi su mu nežni i mekani, a drška ostaje hrskava i čvrsta. Pošto se cvetovi brže kuvaju od drške, dršku možete prepoloviti jer će se tako lakše skuvati ili je možete ubaciti u ključalu vodu nekoliko minuta pre cvetova.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 90 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 3.5 g