Na ulju propržiti na listove isečen crveni luk, dodati šargarepu isečenu na tanke štapiće, slaninu sečenu na rezance i prokelje presečene na pola. Propržiti, naliti sa malo vode, dodati pavlaku i prethodno skuvanu testeninu. Začiniti, promešati i servirati u činiju.
Obrok sa nešto većom količinom masti. Sve osobe koje vode računa o unosu masnoća prilikom pripreme ovog jela, deo pavlake mogu da zamene jogurtom od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 640 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 4 g