U ključalu vodu lagano mešajući sipati razmućen želatin. Kuvati uz stalno mešanje, skinuti sa vatre i posudu sa želatinom staviti u veću posudu sa hladnom vodom. Tunjevinu ocediti od viška ulja, pa pomešati sa kuvanim mešanim povrćem,iseckanim maslinama i prazilukom. Posoliti, pobiberiti, posuti peršunom, lagano izmešati i staviti u okrugli kalup. Sve preliti ne previše ohlađenim želatinom i ostaviti da se ohladi. Izvaditi tunjevinu u aspiku iz kalupa, servirati na tanjir uz kriške limuna i poslužiti hladno.
Pošto je želatin belančevina koja se dobija od životinjskih produkata, potrebno je striktno poštovanje proizvodnog procesa da bi se na kraju dobio kvalitetan i bezbedan proizvod. štetni mikroorganizmi, nečistoće i brojni zagađivači, mogu u velikoj meri da utiču na ispravnost želatina.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 5 g