Zelenu salatu iseći na trake, paradajz na kriške, crveni luk na rezance i sve promešati. Složiti salatu na tanjir, a preko salate poređati oceđenu tunjevinu i mocarelu sečenu na kolutove. Posuti bosiljkom, origanom i maslinovim uljem.
Poznato je da nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe bogate omega-3 masnim kiselinama nedeljno. Tunjevina u tom pogledu predstavlja odličan izbor. Kada ste u mogućnosti, birajte tunjevinu konzerviranu u vodi čime se smanjuje količina masti u obroku.
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 730 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 42 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 142.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 365 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 2.5 %
Vlakna - 1 g