Krastavac očistiti i iseći na kolutove, a paradajz na kriške. Sitno iseckati crni i beli luk, peršun i nanu. Na malo ulja peći pileće belo meso isečeno na štapiće ili rezance dok ne porumeni. Sve sastojke pomešati, posoliti, dodati preostalo ulje i prepečen hleb iseckan na kockice.
Krastavac se najbolje čuva u frižideru. Ukoliko vam preostane posle obroka, umotajte ga u plastičnu foliju ili ga stavite u plastičnu, dobro zatvorenu posudu kako se ne bi isušio.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 1500 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 4.5 g