Na ulju propržiti naseckan crni i beli luk, a zatim dodati iseckane šampinjone. Kada se sve uprži dodati paradajz pelat i sok od paradajza (dodati i šećer da sos ne bi bio kiseo). Kuvati par minuta dok se blago ne zgusne. Promešati, staviti barenu testeninu, posoliti, pobiberiti i posuti seckanim peršunom. Sve dobro sjediniti i gotovu testeninu servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 240 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2.5 g