Lisnato testo razviti oklagijom u oblik posude u kojoj će se peći pita.
Svo povrće – papriku, tikvice, praziluk I paradajz sitno iseći, posoliti, začiniti peršunom i dinstati na malo ulja. Dodati iseckane bukovače, promešati I prodinstati par minuta.
Povrće sa bukovačama presuti preko lisnatog testa i poravnati. Umutiti jaja, pomešati ih sa jogurtom i seckanim peršunom, pa sve preliti preko smese.
Pitu peći na 200*C, oko 30 minuta. Gotovu tirolsku pitu servirati na tanjir i poslužiti toplu.
Lisnato testo i proizvodi od lisnatog testa, zbog upotrebe putera ili margarina prilikom pripreme, uvek imaju visok sadržaj masnoće, te su namenjeni samo aktivnim, zdravim osobama koje ne moraju da brinu o svakom gramu unetih masti.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3 g