Toggle Navigation

 

Taljatele sa piletinom i rukolom

Taljatele su testenine koje imaju oblik dugačkih, pljosnatih traka. Serviraju se kao prilog jelima od mesa, povrća, sira, morskih plodova i slično. Ukoliko ih nemate u kući, uvek možete koristiti neku drugu vrstu testenina.

Plativoo
Priprema

Piletinu iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju. Beli luk iseckati i dodati u piletinu. Preliti paradajz pelatom, sokom od paradajza, promešati i kuvati oko 5 minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati prethodno obarene taljatele i skinuti sa vatre. Staviti unutra rukolu, posuti parmezanom, promešati i servirati na tanjir.
Obrok sa povećanim sadržajem masti i belančevina, prevashodno namenjen zdravim, fizički aktivnim osobama. Sadržaj masti u obroku možete smanjiti ukoliko pripremljeno meso spremite u posuđu namenjenom za pečenje bez masnoća.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Natrijum - 645 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 81 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 36 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 322.5 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 40.5 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g barenih taljatela
    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 300 g paradajz pelata
    • 100 ml soka od paradajza
    • 100 g rukole
    • 4 cena belog luka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • 40 g parmezana