Piletinu iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju. Beli luk iseckati i dodati u piletinu. Preliti paradajz pelatom, sokom od paradajza, promešati i kuvati oko 5 minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati prethodno obarene taljatele i skinuti sa vatre. Staviti unutra rukolu, posuti parmezanom, promešati i servirati na tanjir.
Obrok sa povećanim sadržajem masti i belančevina, prevashodno namenjen zdravim, fizički aktivnim osobama. Sadržaj masti u obroku možete smanjiti ukoliko pripremljeno meso spremite u posuđu namenjenom za pečenje bez masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 645 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 322.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 1.5 g