U vatrostalnu posudu poređati isečen bareni krompir i hidrirane odreske soje. Napraviti bešamel sos od putera, brašna i mleka i preliti soju i krompir. Posuti iseckanom pršutom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 10-ak minuta. Sojine odreske u bešamelu servirati odmah.
Bešamel sos je karakterističan sastojak italijanske kuhinje, naročito za različita jela od testenine. Da bi se smanjla energetska vrednost i sadržaj masti u sosu, poželjno je da se koristi minimalna količina ulja ili putera i obrano mleko i voda.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1 g