Na maslinovom ulju propržiti šampinjone sečene na četvrtine i prašku šunku isečenu na kocke. Dodati neutralnu pavlaku i sok od paradajza i ostaviti da blago proključa. Potom dodati i barenu testeninu. Promešati sve sastojke da bi se sjedinili i prokuvati 2-3 minute. Servirati sicilijansku pastu, posuti peršunom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 720 kcal
Natrijum - 975 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 115 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 487.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 17 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 57.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 3 g