Tikvice, patlidžan, čeri paradajz, papriku, crveni luk, šampinjone i beli luk iseći, staviti u tepsiju, posoliti, pobiberiti, preliti delom maslinovog ulja i posuti ruzmarinom.
Povrće promešati i peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Sardele očistiti, posoliti i ispeći na maslinovom ulju.
Servirati sardele uz povrće, dekorisati i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 505 g
Energetska vrednost porcije - 365 kcal
Natrijum - 1442 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 252.5 g
Energetska vrednost porcije - 182.5 kcal
Natrijum - 721 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 3 g