Beli luk sitno iseći i dodati ga iskidanim listovima zelene salate.
Papriku i paradajz iseći na kocke, dodati salati, začiniti pešunom i posoliti.
Sve preliti maslinovim uljem i balzamiko sirćetom, dodati dagnje i promešati.
Salatu servirati na tanjir, ukrasiti limunom i mirođijom i poslužiti uz integralni hleb.
Temperatura frižidera je nešto viša od temperature pogodne za čuvanje morskih plodova, te da biste osigurali najveći mogući kvalitet i svežinu morskih plodova morate im obezbediti specijalne metode rashlađivanja. Najbolje ih je čuvati u frižideru u posudi ispunjenoj ledom koju ćete dopunjavati nekoloko puta dnevno.
Porcija za odraslu osobu - 600 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1250 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 625 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 7 g