Celer dobro oprati, tanko oguliti i izrendati u odgovarajuću posudu. Sveže izrendani celer preliti sokom od limuna da ne bi potamneo.
Zatim dodati oljuštenu i izrendanu jabuku, ćureće grudi isečene na štapiće, mlevene orahe, kiselu pavlaku i začine.
Sve dobro izmešati i servirati. Salatu dekorisati peršunom i zelenom salatom.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2 g