Boraniju skuvati u kipućoj vodi, isprati i ohladiti.
Za to vreme otvoriti tunjevinu, ocediti višak ulja i preručiti u činiju. Dodati isečen mladi luk, beli luk, so, biber i sok od pola limuna.
Svemu dodati boraniju i na rezance isečenu zelenu salatu, kao i crvenu papriku isečenu na rezance.
Dodati ulje i lagano izmešati i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 6 g