Ribu list začiniti i preliti delom maslinovog ulja. Poređati u posudu obloženu folijom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 180*C. Na drugom delu ulja propržiti blitvu, začiniti i naliti belim vinom. Ribu servirati uz prilog od blitve i integralni hleb.
Prilikom kupovine odaberite blitvu čiji listovi su izrazito zelene boje, a stabljike čvrste i hrskave strukture. Izbegavajte kupovinu blitve uvelih listova sa promenama u boji ili sa mekanim stabljikama sa znakovima kvarenja. Neoprane listove čuvajte u frižideru u plastičnoj vrećici nekoliko dana. Ukoliko su listovi preveliki, blitvu možete blanširati i zamrznutu čuvati do upotrebe.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 985 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 492.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 5.5 g