Na maslinovom ulju propržiti beli luk iseckan na listiće, dodati paradajz pelat, so, biber, bosiljak i obarene njoke. Sve promešati i kuvati desetak minuta. Rosso njoke servirati na tanjir i posuti bosiljkom.
Njoke se kuvaju u dosta kipuće slane vode, 10-15 minuta. Vade se rešetkastom kašikom čim isplivaju na površinu. Testo se priprema kao sveže, sa većim sadržajem vode pa se ne sme preterati sa kuvanjem jer se može raskuvati.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 465 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 3.5 g