Meso iseći u šnicle, začiniti, staviti štapiće šargarepe i celera, urolovati i zapeći sa svih strana na zagrejanom puteru. Dodati ostalo povrće i naliti bujonom. Kuvati 10-ak minuta, pa povrće staviti u vatrostalnu posudu i zapeći u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 200*C. U posudu sa rolnicama dodati usitnjen estragon i kuvati još 10-ak minuta. Izvaditi rolnice na tanjir, dodati senf i zgusnuti sos brašnom pomešanim sa malo vode. Pečeno povrće servirati pored rolnica i preliti sosom.
Estragon je nezaobilazan u pripremi raznih francuskih supa i sosova. Sveže ubran estragon je vrlo cenjen začin, ali kako se ređe nalazi najčešće se koristi sušen. Pošto je vrlo aromatičan treba ga vrlo pažljivo dozirati.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 1250 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 177.5 kcal
Natrijum - 625 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 2 g