Slaninu iseći na trake. Na svaku traku staviti jednu suvu šljivu, uviti dopola, dodati drugu suvu šljivu i poređati na štapić za ražnjić. Ražnjiće peći na maslinovom ulju oko 10 minuta. Narendati koru limuna, iscediti sok, pa pomešati sa 100 ml vode. Zatim dodati cele listove mente i ostaviti da proključa. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati u smesu od limuna. Kuvati dok se sos dovoljno ne zgusne. Na tanjir servirati ražnjiće i njoke, te sve preliti sosom od limuna.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 840 kcal
Natrijum - 1470 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 140 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 25 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 735 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 12.5 g