Sa paradajza odseći gornji deo tzv.polkopac i pažljivo izdubiti sredinu. Zatim sve to sitno iseckati i zajedno sa sitno iseckanim lukom propržiti na maslinovom ulju oko 5 minuta. U tiganj dodati suvo grožđe, promešati i dodati bareni pirinač. Posoliti, pobiberiti, posuti peršunom i smesom napuniti paradajze. Rernu zagrejati na 200*C i staviti punjene paradajze da se zapeku oko 15 minuta. Punjeni paradajz servirati i poslužiti uz krišku ražanog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 187.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 2.5 g