Piletinu iseći na kocke, staviti u činiju, dodati malo ulja, balzamiko sirće, susam i začine. Dobro promešati i ostaviti 20-ak minuta da odstoji. Na jednom delu ulja dinstati luk isečen na rebarca, dodati bukovače i začiniti. Piletinu ispeći na preostalom ulju i sjediniti sa pečurkama. Servirati piletinu uz ranije obaren pirinač.
Kako je količina belančevina i masti u ovom obroku veća od preporučenih vrednosti, sve osobe koje moraju da vode računa o njihovom unosu trebalo bi da prilagode veličinu porcije u skladu sa preporukama dobijenim od lekara.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 495 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 247.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2.5 g