Piletinu izlupati u tanke šnicle. Pršutu sitno iseći, sir narendati, dodati kiselu pavlaku i napraviti fil. Smesom filovati piletinu, oblikovati u paketiće i peći u gril tiganju na zagrejanom ulju. Puter rastopiti, dodati šargarepu isečenu na kolutove, začiniti i kratko prodinstati. Dodati med, mleko i biljnu pavlaku. Gustin pomešati sa malo vode dodati u šargarepu i kuvati dok se varivo ne zgusne. Paketiće servirati uz varivo od šargarepe i poslužiti sa crnim hlebom.
Porcija za odraslu osobu - 425 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 212.5 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3 g