Na maslinovom ulju kratko propržiti gambore. Dodati tikvice isečene na kockice i sitno iseckan beli luk. Propržiti, dodati pesto sos i biljnu pavlaku. Zatim dodati obarene njoke, promešati, servirati i ukrasiti po želji.
Iako je ukupna količina masnoća u ovom obroku u okvirima preporučenih vrednosti, zasićene aterogene masne kiseline prelaze dozvoljene vrednosti, pa morate biti obazrivi prilikom konzumacije ove večere.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 805 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 402.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2.5 g