Krišku starog hleba nakratko potopiti u mleko, rukama dobro ocediti i dodati u mleveno juneće meso. Masi dodati sitno isečen 1čen belog luka i pola glavice iseckanog crnog luka, prezle i začine, promešati i formirati kuglice od mesa. Kuglice peći na umereno zagrejanom ulju. U tiganj sa mesnim kuglicama dodati preostali crni i beli luk i paradajz pelat. Jelo posoliti, začiniti peršunom i ostaviti da se kuva još par minuta. Kuvanu penne testeninu servirati na tanjir, preliti mesnim kuglicama i poslužiti.
Termički tretirani proizvodi od paradajza, kao što je pasta i sok od paradajza, ili paradajz pelat, preporučuju se u ishrani zbog toga što ćelijske membrane plodova paradajza pucaju na povišenoj temperaturi, pa se likopen iz ćelija lakše oslobađa i organizam ga lakše iskorišćava.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 81 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 40.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1.5 g